Cognac Rémy Cointreau in trek in Azië

PARIJS - De Franse drankengroep Rémy Cointreau heeft de jaarwinst sterk zien oplopen dankzij de grote vraag uit Azië naar de cognac van Rémy.

De operationele winst kwam over het boekjaar dat eindigde op 31 maart 17,6 procent hoger uit op 167 miljoen euro, de omzet kwam 12,4 procent hoger uit, zo meldde het bedrijf donderdag.

Vorige week rondde het concern de verkoop van zijn champagnemerken, waaronder Pipier-Heidsieck en Charles Heidsieck, aan EPI af. Mede daardoor is de schuld met 34 procent teruggebracht tot 328,9 miljoen euro.

Dividend

Op vergelijkbare basis nam de operationele winst op jaarbasis met 8 procent toe. De aandeelhouders van het bedrijf kunnen een buitengewoon dividend van 1,30 per aandeel contant tegemoet zien en een speciaal dividend van 1 euro per aandeel.

Ook concurrenten Diageo en Pernod Ricard verrasten eerder met goede resultaten dankzij de dranklust in de opkomende markten.

Lees meer over:

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Nieuwsbrief NUzakelijk

Nieuwsbrief NUzakelijk
Wil jij niets missen op ondernemersgebied? Meld je aan voor onze nieuwsbrief, dan weet je precies wat eraan zit te komen. 

Cryptomunten

Cryptomunten
Handleiding: Zo beleg je in bitcoins en andere virtuele munten.

NUwerk

NUlokaal adverteren

Tip de redactie