Sanoma heeft krediet overname SBS rond

AMSTERDAM – Sanoma heeft de kredietfaciliteiten die nodig zijn voor de overname van SBS Broadcasting rond. Het gaat om kredietfaciliteiten ter waarde van 522 miljoen en 132 miljoen euro. Dat maakt het mediaconcern dinsdag bekend.

Het Finse bedrijf heeft hiervoor afspraken gemaakt met 13 banken. In april werd bekendgemaakt dat Sanoma samen met Talpa de televisie-activiteiten van SBS in Nederland en België overneemt van het Duitse ProSiebenSat.1.

In België heeft Sanoma de handen ineengeslagen met Corelio en Wouter Vandenhaute & Erik Watté. De totale waarde van de transactie bedraagt iets meer dan 1,2 miljard euro.

Tijdschriften

Sanoma, in Nederland onder meer bekend van verschillende publiekstijdschriften en de sites NU.nl en Startpagina.nl, wordt voor 67 procent eigenaar van SBS Broadcasting. De overige 33 procent komt in handen van Talpa.

De transactie moet nog worden goedgekeurd door de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa). Naar verwachting zal de overname in de zomer worden afgerond.

Lees meer over:

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Nieuwsbrief NUzakelijk

Nieuwsbrief NUzakelijk
Wil jij niets missen op ondernemersgebied? Meld je aan voor onze nieuwsbrief, dan weet je precies wat eraan zit te komen. 

Cryptomunten

Cryptomunten
Handleiding: Zo beleg je in bitcoins en andere virtuele munten.

NUwerk

NUlokaal adverteren

Tip de redactie