Grootste opdracht Imtech ooit

GOUDA - Imtech heeft de grootste opdracht in de ruim 150-jarige geschiedenis van het bedrijf verworven. Dat meldde de technisch dienstverlener maandag.

De onderneming gaat er voor zorgen dat circa achthonderd gebouwen van een grote Duitse logistieke organisatie energiezuiniger worden. Met het contract, dat een looptijd heeft van ruim vijftien jaar, is een bedrag gemoeid van meer dan 400 miljoen euro.

Als onderdeel van de overeenkomst neemt Imtech een deel van de activiteiten van samenwerkingspartner Lorac Investment Management over.

De 800 gebouwen binnen het project omvatten in totaal meer dan 1,7 miljoen vierkante meter aan oppervlakte in Duitsland. Om welk logistiek bedrijf het precies gaat wil Imtech niet zeggen.

Volgens Imtech zorgen de energiemaatregelen, waaronder het gebruik van warmte-krachtkoppeling en 40.000 vierkante meter aan zonnepanelen, voor "een jaarlijkse emissiereductie van 17.000 ton CO2 en substantiële kostenbesparingen".

Lees meer over:

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Nieuwsbrief NUzakelijk

Nieuwsbrief NUzakelijk
Wil jij niets missen op ondernemersgebied? Meld je aan voor onze nieuwsbrief, dan weet je precies wat eraan zit te komen. 

Cryptomunten

Cryptomunten
Handleiding: Zo beleg je in bitcoins en andere virtuele munten.

NUwerk

NUlokaal adverteren

Tip de redactie