ArcelorMittal wil meedoen met Kumba

AMSTERDAM - ArcelorMittal South Africa, onderdeel van ArcelorMittal, meldt vrijdag dat het zich wil aansluiten bij de rechtszaak van Kumba Iron Ore. Dat bedrijf heeft een zaak aangespannen tegen het Zuid-Afrikaanse ministerie van Minerale Grondstoffen.

"ArcelorMittal steunt haar partner om zo de rechten te beschermen op ontvangst van ijzererts tegen kostprijs plus 3 procent", met de divisie van 's wereld grootste staalbedrijf.

"ArcelorMittal South Africa wil duidelijk maken dat zij, door zich aan te sluiten bij de aanklacht, in geen geval partij kiest", stelt de Zuid-Afrikaanse staaldivisie.

Kumba vecht de beslissing aan waarin het ministerie van Minerale Grondstoffen heeft besloten om het bedrijf geen mijnbouwrechten toe te kennen in een deel van de Sishen-mijn, waarin Kumba meerderheidsexploitant is.

Mijnrechten

De rechten waren voorheen in handen van ArcelorMittal, maar vervielen nadat de staalproducent verzuimde de mijnrechten om te zetten onder de regels van een nieuw systeem.

Het ministerie kende de rechten vorig jaar toe aan het vrij onbekende Imperial Crown Trading in plaats van Kumba.

ArcelorMittal South Africa had een afspraak met Kumba om ijzererts af te nemen uit de mijn tegen kostprijs plus 3 procent, maar toen de staalproducent zijn belang in de Sishen-mijn verloor stelde Kumba dat de afspraak vervallen was.

Lees meer over:

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Nieuwsbrief NUzakelijk

Nieuwsbrief NUzakelijk
Wil jij niets missen op ondernemersgebied? Meld je aan voor onze nieuwsbrief, dan weet je precies wat eraan zit te komen. 

Cryptomunten

Cryptomunten
Handleiding: Zo beleg je in bitcoins en andere virtuele munten.

NUwerk

NUlokaal adverteren

Tip de redactie