Groupon vraagt beursgang aan

NEW YORK - De Amerikaanse advertentiewebsite Groupon heeft een aanvraag ingediend voor een beursnotering bij de Securities and Exchange Commission (SEC), zo werd donderdag bekend.

Het bedrijf wil met de beursgang, volgens voorlopige cijfers, 750 miljoen dollar (520 miljoen euro) ophalen.

De Amerikaanse banken Morgan Stanley en Goldman Sachs begeleiden de beursgang. Groupon maakte de plannen om naar de beurs te gaan eerder dit jaar al bekend.

Het bedrijf biedt dagelijks via e-mails kortingsbonnen aan zijn leden voor restaurants, pretparken, kledingzaken en andere consumentenzaken.

Veertig landen

Groupon heeft meer dan tachtig miljoen gebruikers in circa veertig landen. De omzet van de onderneming bedroeg in het eerste kwartaal 644,7 miljoen dollar.

De onderneming heeft inmiddels meer dan 7000 mensen in dienst.

Groupon kondigde de plannen om naar de beurs te gaan eerder dit jaar aan, nadat het vorig jaar een miljardenbod van internetgigant Google zou hebben afgeslagen.

Google liet eerder deze week weten met een eigen onlinekortingsdienst te komen, Google Offers. Daarmee wil het de concurrentie aangaan met Groupon.

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Nieuwsbrief NUzakelijk

Nieuwsbrief NUzakelijk
Wil jij niets missen op ondernemersgebied? Meld je aan voor onze nieuwsbrief, dan weet je precies wat eraan zit te komen. 

Cryptomunten

Cryptomunten
Handleiding: Zo beleg je in bitcoins en andere virtuele munten.

NUwerk

NUlokaal adverteren

Tip de redactie