Toyota ziet productieherstel versnellen

TOKIO - Toyota verwacht dat de productie in thuisland Japan in juni weer op 90 procent ligt. Dit is te danken aan een sneller herstel van de voorraadketen.

Dat maakte de autobouwer woensdag bekend. Het herstel richting niveaus van voor de aardbeving en tsunami gaat veel sneller dan verwacht. Eerder mikte Toyota op een productie van 70 procent in juni. Dat niveau werd in mei al bereikt.

Toyota openbaarde geen exacte cijfers over de productie van de autogigant buiten Japan, waar het eveneens last had van strubbelingen in de onderdelenlevering. Maar een woordvoerder stelde dat deze op 70 tot 100 procent ligt.

De Japanse autofabrikant maakte op hetzelfde moment bekend de allereerste generatie Toyota Prius terug te roepen naar de garage in verband met een mogelijk probleem aan de stuurbekrachtiging. Het gaat om een wereldwijde terugroepactie, aldus een woordvoerder van Toyota Nederland.

Lees meer over:

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Nieuwsbrief NUzakelijk

Nieuwsbrief NUzakelijk
Wil jij niets missen op ondernemersgebied? Meld je aan voor onze nieuwsbrief, dan weet je precies wat eraan zit te komen. 

Cryptomunten

Cryptomunten
Handleiding: Zo beleg je in bitcoins en andere virtuele munten.

NUwerk

NUlokaal adverteren

Tip de redactie