Winst Credit Agricole verdubbeld

AMSTERDAM - Credit Agricole, Frankrijks derde bank gemeten naar marktkapitalisatie, heeft in het eerste kwartaal de nettowinst meer dan verdubbeld, door lagere voorzieningen voor slechte leningen en sterke activiteiten op het gebied van consumentenbankieren in Frankrijk.

Dat maakt de bank vrijdag bekend. De nettowinst kwam uit op een miljard euro, van 470 miljoen euro in dezelfde periode in 2010 toen het resultaat gedrukt werd door afgestoten activiteiten. De consensus onder analisten geraadpleegd door FactSet bedroeg 1,03 miljard euro.

De omzet steeg in het eerste kwartaal met 10 procent naar 5,3 miljard euro en was daarmee iets beter dan verwacht.

Slechte leningen

De daling van de voorzieningen voor slechte leningen droegen voor een belangrijk deel bij aan de stijging van de nettowinst, met een daling van 24 procent ten opzichte van het eerste kwartaal van 2010.

Vooral de voorzieningen binnen corporate en investment banking daalden, de afname binnen deze tak bedroeg 55 procent.

Kapitaalsterkte

De tier 1 ratio - een belangrijke maatstaf van de kapitaalsterkte van een kredietverlener, bestaande uit eigen vermogen, preferente aandelen en ingehouden winsten - bedroeg 10,8 procent aan het einde van het kwartaal.

De kern tier 1 ratio, alleen bestaande uit het topkwaliteit kapitaal zoals aandelen en ingehouden winsten, bedroeg 8,7 procent.

Lees meer over:

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Bedrijfsnaam

Bedrijfsnaam
Een naar de eigenaar vernoemd bedrijf zou betere resultaten boeken. Maar is zo'n naam ook altijd handig?

Koophuis

Koophuis
Hoe ziet de woningmarkt er in de nabije toekomst uit?

NUwerk

Tip de redactie