Inkomsten en winst TMG gedaald

AMSTERDAM - Telegraaf Media Groep (TMG) heeft de inkomsten uit advertenties in het eerste kwartaal flink zien dalen. Ook de oplage-inkomsten daalden licht. Gestegen opbrengsten uit internet, voornamelijk uit de sociale netwerksite Hyves, konden de daling van de opbrengst niet compenseren.

Dat bleek uit de cijfers over het eerste kwartaal die TMG vrijdag publiceerde.

De operationele winst ging terug van 10,7 miljoen euro in het eerste kwartaal van 2010 naar 9,4 miljoen euro in de eerste drie maanden van dit jaar. De winstmarge zakte van 7,6 tot 6,9 procent.

De inkomsten uit advertenties daalden met 4 miljoen euro (6,6 procent). Met name advertenties van nationale merken en diensten leverden minder op, merkte TMG op.

Kranten

De daling was zowel bij kranten als bij de radio-activiteiten voelbaar. Als de krimp doorzet, voorziet TMG ook voor heel 2011 een lichte daling van de winstmarge, zo meldde de onderneming.

De totale opbrengsten zakten met 3,6 miljoen euro (2,6 procent) naar 136,9 miljoen euro. De oplage-inkomsten daalden met 1,5 miljoen euro, omdat er in Frankrijk en Nederland minder puzzelbladen werden verkocht.

Hyves

Internet was het licht in donkere tijden voor de mediagroep. De overname van Hyves, in november vorig jaar, legde TMG geen windeieren.

De internetopbrengsten gingen met 6 miljoen (58 procent) omhoog naar 16,4 miljoen euro. Hyves presteerde volgens TMG ''naar verwachting''.

Papier

Ook het resultaat van het aandeel van TMG in het Duitse mediaconcern ProSiebenSat1 groeide in het eerste kwartaal, van 1 miljoen in dezelfde periode in 2010 tot 2,3 miljoen euro.

Een lager papierverbruik en een lagere papierprijs resulteerden in een daling van de kosten voor grond- en hulpstoffen met 3 miljoen euro. TMG verwacht dat de prijs van papier de komende kwartalen wel weer omhoog gaat.

Lees meer over:
tmg

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Bedrijfsnaam

Bedrijfsnaam
Een naar de eigenaar vernoemd bedrijf zou betere resultaten boeken. Maar is zo'n naam ook altijd handig?

Koophuis

Koophuis
Hoe ziet de woningmarkt er in de nabije toekomst uit?

NUwerk

Tip de redactie