Vlakke winst bij Grontmij

AMSTERDAM - Advies- en ingenieursbureau Grontmij heeft de omzet over het eerste kwartaal fors zien groeien. De autonome omzet nam met 1,7 procent toe, maar de nettowinst bleef op hetzelfde niveau als een jaar eerder door hogere rentelasten.

"De eerste tekenen van herstel in onze kernmarkten die we zagen in het vierde kwartaal van 2010 hebben zich voortgezet in het eerste kwartaal van 2011," zegt bestuursvoorzitter Sylvo Thijsen vrijdag in het persbericht met de eerstekwartaalcijfers.

De omzet van Grontmij steeg met 47 procent tot 273 miljoen euro, voornamelijk door de overname van Ginger in Frankrijk, maar ook door een autonome groei van 1,7 procent. De bijdrage van Frankrijk was 82,8 miljoen euro. Analisten hadden gerekend op een omzet van 250 miljoen euro.

Toekomst

De rentelasten stegen in het eerste kwartaal tot 3,6 miljoen euro van 0,8 miljoen euro een jaar eerder, waardoor de nettowinst gelijk bleef aan vorig jaar op 3,7 miljoen euro.

Vooruitkijkend verwacht Grontmij dat de terugkeer naar autonome groei zich zal voortzetten, maar blijft het voorzichtig over de effecten van de voortdurende zwakke vraag van lokale overheden in Nederland. Dat kan samen met de gestegen pensioenkosten leiden tot enige druk op de resultaten.

Lees meer over:

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Bedrijfsnaam

Bedrijfsnaam
Een naar de eigenaar vernoemd bedrijf zou betere resultaten boeken. Maar is zo'n naam ook altijd handig?

Koophuis

Koophuis
Hoe ziet de woningmarkt er in de nabije toekomst uit?

NUwerk

Tip de redactie