Recordjaar voor Nissan

TOKIO - De Japanse autofabrikant Nissan heeft het afgelopen jaar een winst behaald van 319,2 miljard yen (2,82 miljard euro). In het gebroken boekjaar dat eindigde op 31 maart verkocht het concern wereldwijd een recordaantal auto's.

Dat maakte het bedrijf donderdag bij de presentatie van de jaarcijfers bekend. Nissan verkocht het afgelopen jaar wereldwijd meer dan vier miljoen auto's, 19,1 procent meer dan een jaar eerder.

Vooral in China vlogen de verkoopcijfers omhoog. Daar werden meer dan een miljoen auto's verkocht, een stijging met 35 procent. Maar ook in de Verenigde Staten en Europa stegen de verkopen.

Natuurgeweld

Net als andere Japanse bedrijven waagde het concern zich niet aan het uitspreken van verwachtingen voor dit jaar. De zware aardbeving en tsunami die Japan op 11 maart troffen, hebben ook gevolgen voor de productie van Nissan.

Het natuurgeweld heeft de productie ernstig verstoord, aldus topman Carlos Ghosn. Hij verwacht dat pas in oktober van dit jaar de productie wereldwijd weer op het normale niveau ligt.

Lees meer over:
Tip de redactie