Hoger resultaat voor Wereldhave

AMSTERDAM - Wereldhave heeft over het eerste kwartaal van 2011 een 5,5 procent hoger direct resultaat geboekt. Dat komt met name door een stijging van de huurinkomsten uit acquisities, meldt het Nederlandse vastgoedfonds donderdag.

Vanwege een verdere daling van de bezettingsgraad van de kantorenportefeuille spreekt het concern geen verwachting uit over het huidige boekjaar.

Het direct resultaat, bestaande uit de huuropbrengsten, verminderd met de exploitatiekosten, beheerkosten, algemene kosten en financieringskosten, kwam in het eerste kwartaal van 2011 uit op 29,0 miljoen euro. Een jaar eerder was dat 27,5 miljoen euro.

Drie door Dow Jones Nieuwsdienst vooraf geraadpleegde analisten rekenden op een direct resultaat van 30,3 miljoen euro.

Indirect

Het indirect resultaat, waar de fluctuerende herwaarderingen van het vastgoed inzitten, kwam uit op 1,4 miljoen euro negatief. In het eerste kwartaal van vorig jaar was dat nog 14,9 miljoen euro negatief.

Het totaal beleggingsresultaat, de som van het direct en indirect resultaat, komt daarmee uit op 27,6 miljoen euro, in vergelijking tot 12,6 miljoen euro een jaar eerder.

Bezettingsgraad

De bezettingsgraad van de winkelcentra (95,9 procent), goed voor ruim de helft van de totale portfolio, was het afgelopen jaar stabiel, meldt het concern.

De bezettingsraad voor de kantorenportefeuille is het afgelopen kwartaal echter wel gedaald tot 82,1 procent van 87 procent eind 2010. De totale bezettingsgraad kwam eind maart 2011 uit op 89,4 procent.

Lees meer over:
Tip de redactie