DSM verkoopt aandelen Danisco aan Dupont

AMSTERDAM - DSM heeft zijn belang van 4,95 procent in Danisco aangeboden aan branchegenoot DuPont, na de beslissing om zelf geen bod te doen op het Deense bedrijf, zegt chief executive Feike Sijbesma van DSM woensdag tegen Dow Jones Newswires.

"We hebben Danisco nauwkeurig bestudeerd", aldus de CEO. "We hebben het belang om strategische redenen gekocht, maar het is nooit zover gekomen dat het wederzijds aantrekkelijk of interessant werd", zegt Sijbesma.

Daar voegt de topman aan toe dat het bod van DuPont van 6,44 miljard dollar, wat neerkomt op 14 keer de ebitda, "te veel was voor ons".

Opbrengst

DSM maakte 2 mei bekend zijn belang in Danisco aan te bieden. Het concern verwacht een opbrengst van 222 miljoen euro van de verkoop, waarvan een boekwinst voor belastingen en bijzondere posten van 140 miljoen euro.

DuPont heeft 700 Deense kroon geboden per aandeel Danisco, wat neerkomt op een totaal bedrag van 33,4 miljard Deense kroon (4,5 miljard euro). De aanbiedingsperiode verloopt komende vrijdag.

"We hebben onze aandelen in Danisco vorige week aangeboden. We moeten nu afwachten hoeveel andere aandeelhouders hetzelfde zullen doen", zegt Sijbesma.

Lees meer over:

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Bedrijfsnaam

Bedrijfsnaam
Een naar de eigenaar vernoemd bedrijf zou betere resultaten boeken. Maar is zo'n naam ook altijd handig?

Koophuis

Koophuis
Hoe ziet de woningmarkt er in de nabije toekomst uit?

NUwerk

Tip de redactie