ING overweegt 'spin-off' verzekeringstak

AMSTERDAM - ING Groep kijkt naar de mogelijkheid om zijn bestaande aandeelhouders aandelen te geven in de verzekeringsbedrijven die het concern heeft aangekondigd naar de beurs te zullen brengen.

"Een spin-off doen is een optie", zei chief executive Jan Hommen maandag tijdens de jaarvergadering van ING, die daaraan toevoegde dat dit een complexe transactie betreft die eerst nader moet worden onderzocht.

Als het mogelijk is, zou Hommen graag zien dat bestaande ING-aandeelhouders deelnemen in de beursgang van de verzekeringsdochters. "Ik kan geen garantie geven, het hangt af van de kapitaalpositie", voegde de CEO daaraan toe.

Bij een zogenaamde 'spin-off' keert het moederbedrijf aandelen van het af te stoten onderdeel als dividend uit aan zijn bestaande aandeelhouders. Zo zou ING een deel van de aandelen naar de beurs kunnen brengen en de rest uitkeren aan zijn aandeelhouders.

ING gaat voor eind 2013 zijn gehele verzekeringstak afstoten en probeert dat in eerste instantie te doen door middel van twee beursgangen, van de Amerikaanse verzekeraar en van de Europees-Aziatische activiteiten. De Amerikaanse verzekeringsactiviteiten moeten in 2012 klaar zijn voor de beursgang.

Lees meer over:
ING

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Bedrijfsnaam

Bedrijfsnaam
Een naar de eigenaar vernoemd bedrijf zou betere resultaten boeken. Maar is zo'n naam ook altijd handig?

Koophuis

Koophuis
Hoe ziet de woningmarkt er in de nabije toekomst uit?

NUwerk

Tip de redactie