AMSTERDAM - Imtech heeft het aantal orders in het eerste kwartaal van 2011 zien toenemen in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar en handhaaft de verwachtingen voor zowel de korte als de lange termijn.

De technische dienstverlener meldt dinsdag voorbeurs in een trading update dat de orderportefeuille in de eerste maanden van 2011 een "gezonde groei" kende, zonder dit te kwantificeren. Eind 2010 had het bedrijf voor 5,2 miljard euro aan orders in portefeuille.

Imtech spreekt van een "uitstekende ontwikkeling" in Duitsland & Oost-Europa, waar de onderneming vooral actief is in de markt voor 'groene energieopdrachten'. Ook de Europese markten voor ICT en Traffic ontwikkelen zich goed, aldus Imtech.

In Groot-Brittannië is sprake van een eerste herstel in de regio Londen, terwijl ook de markt in Nordic (Zweden, Noorwegen en Finland) aantrekt. In de Benelux en Spanje is de markt uitdagend.

Groei

Voor geheel 2011 handhaaft Imtech de verwachting dat operationele winst door autonome groei en acquisities zal toenemen ten opzichte van 2010, toen dat nog 259 miljoen euro bedroeg.

De onderneming handhaaft dinsdag daarnaast de doelstellingen voor 2015, die in november vorig jaar werden aangekondigd. Imtech blijft mikken op een omzet in 2015 van acht miljard euro, bij een operationele marge van zes a zeven procent.