AMSTERDAM - BinckBank heeft in het eerste kwartaal van 2011 de resultaten verder zien herstellen, door de grotere volatiliteit op de markten, waardoor het aantal transacties met 12 procent steeg.

De crisis in het Midden-Oosten en de aardbeving in Japan lieten zowel de aandelenkoersen als de prijzen van grondstoffen en valuta sterk bewegen, wat klanten van de online-broker aanzette tot handelen, stelt chief executive Koen Beentjes in een toelichting.

Het aantal transacties kwam uit op 2,60 miljoen, van 2,31 miljoen een kwartaal eerder. Ten opzichte van het eerste kwartaal van 2010 bedroeg de toename 23 procent.

nettowinst

De gecorrigeerde nettowinst, exclusief boekhoudkundige en fiscale afboekingen, kwam uit op 18,9 miljoen euro, 5 procent hoger dan een kwartaal eerder en exact gelijk aan het eerste kwartaal van 2010.

De nettowinst steeg op kwartaalbasis met 8 procent tot 11,2 miljoen euro, en was op jaarbasis ook gelijk.

De omzet steeg met 8 procent tot 49,7 miljoen euro, van 46,1 miljoen euro in het voorgaande kwartaal.

Kosten

De totale operationele kosten stegen met 6 procent tot 33,9 miljoen euro. De stijging van de kostenbasis hangt samen met de bouw van een Europees IT-platform, versterking van het zakelijke BPO-onderdeel en investeringen in groei in Frankrijk en de toekomstige nieuwe markt Italie.

Het bedrijf meldt verder dat de groei in Frankrijk conform planning verloopt, met meer dan 4.000 nieuwe klanten in het eerste kwartaal.