ALMERE - Uitzendonderneming USG People heeft ook in het eerste kwartaal van dit jaar geprofiteerd van de opleving van de arbeidsmarkt. De vraag naar uitzendkrachten uit de industrie bleef sterk, in de voor het bedrijf belangrijke dienstensectoren bleef de groei echter uit.

USG People meldde donderdag een omzet van 781 miljoen euro over de eerste drie maanden van 2011. Dat was 14 procent meer dan een jaar eerder en 9 miljoen euro meer dan analisten gemiddeld hadden voorspeld.

De nettowinst kwam uit op 7,5 miljoen euro tegen een verlies van 8,5 miljoen euro in het voorgaande jaar.

Bezuinigingen

De vraag naar gespecialiseerd personeel, waarin het op een na grootste uitzendbedrijf van Nederland een sterke positie heeft, was even hoog als een jaar eerder. De bezuinigingen van de overheid en de zwakke vraag uit de financiële sector zetten een rem op de groei, aldus het bedrijf.

In Nederland zag het moederbedrijf van uitzendbureaus als Start People, Creyf's en Unique de omzet met 4 procent groeien. De vraag uit de industrie nam op de thuismarkt met 18 procent toe, terwijl in het administratieve segment nauwelijks sprake was van groei.

Op stoom

De voor het eerste kwartaal verwachte groei in de markt voor administratief personeel werd daardoor nog niet gerealiseerd, stelde USG. Het bedrijf rekent er echter op dat de winstgevende activiteiten in de loop van 2011 op stoom komen. De positieve trends op de uitzendmarkt houden dit jaar aan, voorspelde het concern verder.

USG boekte opnieuw de sterkste groei in Duitsland, waar de omzet 41 procent hoger was dan een jaar geleden. In het belangrijke industrieland ligt de omzet nu hoger dan voor de economische crisis. In Frankrijk werd 27 procent meer omzet geboekt, in België stegen de opbrengsten met 13 procent.