LONDON - De producent van huishoudelijke artikelen Reckitt Benckiser heeft de nettowinst in het eerste kwartaal licht zien stijgen.

De maker van het schoonmaakmiddel Cillit Bang, Durex condooms en Nurofen pijnstillers, boekte een winst van 400 miljoen euro, een stijging van 2 procent vergeleken met dezelfde periode vorig jaar.

Het Brits-Nederlandse bedrijf maakte de kwartaalcijfers woensdag bekend, een week na de benoeming van Rakesh Kapoor als opvolger van topman Bart Becht, die onverwacht zijn pensionering aankondigde.

''Reckitt Benckiser kende het eerste kwartaal een sterke start van het jaar'', zei Becht in een toelichting. De omzet van het bedrijf steeg met 14 procent tot 2,28 miljard pond in de drie maanden tot maart.

Kapoor neemt op 1 september het stokje van Becht over die tot september 2012 aanblijft als parttime-adviseur van zijn opvolger en de raad van bestuur.

Becht stond aan de leiding van het bedrijf sinds 1999 toen het Britse Reckitt & Colman en het Nederlandse Benckiser samen als een concern verdergingen.