HOOFDDORP - Vastgoedfondsen VastNed Offices/Industrial (O/I) en Nieuwe Steen Investments (NSI) gaan toch samen als één bedrijf verder. Dat maakten de twee bedrijven woensdag bekend. De fusie heeft de steun en aanbeveling van beide bedrijven.

De voorgestelde ruilverhouding is vastgesteld op 0,897 NSI-aandeel voor een VastNed O/I-aandeel. Bovendien krijgt elke VastNed O/I-aandeelhouder op het moment van afronding van de fusie een zogeheten warrant in het in Brussel genoteerde dochterbedrijf Intervest Offices.

Half februari liepen de besprekingen tussen de twee bedrijven nog spaak. Het belangrijkste geschilpunt was de prijs.

VastNed O/I bestempelde toen het bod van NSI als te laag omdat er te weinig rekening was gehouden met het belang van VastNed O/I in Intervest Offices. NSI bood 0,88 eigen aandelen en een contant bedrag.

Toonaaangevend

Door de fusie ontstaat een ''nieuw toonaangevend Nederlands gediversificeerd vastgoedfonds met een notering aan NYSE Euronext Amsterdam''. De twee bedrijven stellen dat de nieuwe combinatie beter toegerust is om succesvol te werken en te profiteren van kansen in de Nederlandse retailmarkt.

De schaalvergroting moet leiden tot omzetsynergieën en bijkomende kostensynergieên. Deze, zo voorzien VastNed O/I en NSI, zullen in totaal tenminste 3,5 miljoen euro per jaar bedragen.

Portefeuille

De nieuwe combinatie heeft een portefeuille met een omvang van 2,4 miljard euro. De kantoren en winkels die het nieuwe bedrijf verhuurt hebben een potentiële huuropbrengst van meer dan 200 miljoen euro.

Aandeelhouders van beide bedrijven kunnen zich op een aandeelhoudersvergadering uitspreken over de plannen.