AMSTERDAM – Beursplatform Nasdaq kan een overnamebod op branchegenoot NYSE Euronext eventueel nog verhogen met 1,3 miljard dollar (900 miljoen euro).

Volgens persbureau Bloomberg blijkt uit eerdere overnames dat Nasdaq dit bedrag nog kan bijlenen om zo het overnamebod aantrekkelijker te maken.

Hierdoor zou het gezamenlijke bod van technologiebeurs Nasdaq en derivatenbeurs Intercontinental Exchange (ICE) kunnen stijgen met 5,10 dollar naar 47,98 dollar per aandeel.

Nasdaq loop hierbij wel een risico. Het extra geleende bedrag kan voor een kredietbeoordelaar reden zijn om de kredietwaardigheid van het bedrijf te verlagen, maar Nasdaq zou dit ervoor over hebben om Deutsche Börse te verslaan in de strijd om NYSE Euronext, zo schrijft Bloomberg.

Kredietwaardigheid

“We zien een verlaging van de kredietwaardigheid niet als een reden om de overname te stoppen “, verklaart een analist. Toch denkt hij dat de overname met een extra lening nog steeds waarde toevoegt aan de inkomsten van Nasdaq.

Nasdaq bracht samen met ICE begin april een tegenbod uit op NYSE Euronext van 7,8 miljard euro. NYSE Euronext wees het bod af om dat het ''strategisch onaantrekkelijk'' zou zijn.