ZANDVOORT - Financieel bestuurder Mory Motabar zal op zeer korte termijn terugtreden bij Antonov, een producent van versnellingsbakken. Dat zei topman Jos Haag donderdag tegen het ANP.

''Mory heeft zijn werk gedaan. We nemen deze week afscheid van hem'', aldus Haag. De taken van Motabar zijn overgenomen door een controller. ''Er is geen sprake van een zakelijk geschil'', benadrukte Haag.

Haag zinspeelde zelf ook op een vertrek bij Antonov. ''Ik denk dat ik er nog een jaar als CEO zit, ik blijf wel aan als niet uitvoerend bestuurder. Tot de TX-6 echt in productie gaat'', aldus Haag. ''Dan zit ik er drie jaar, in plaats van de geplande een, en is mijn werk klaar.''

Productie

De planning voor een grootschalige productie van de Antonov TX-6 in China staat voor eind dit jaar. ''Dan gaat het echt lopen, dan worden er verdere contracten getekend.''

De topman stelde ook dat Antonov circa twee jaar geleden bijna opgeheven was. ''Mijn voorgangers hadden het niet goed aangepakt. Marius (Ritskes, grootaandeelhouder en financier, red) zei tegen me: of jij wordt CEO en neemt de boel over, of we trekken de stekker eruit. In de twee jaar dat ik er nu als CEO zit, hebben we meer voor elkaar gekregen dan in al die jaren ervoor''.