Shell hervat bevoorrading pompen Tamoil

DEN HAAG - Oliemaatschappij Shell hervat per direct de bevoorrading van negen pompstations van benzinemaatschappij Tamoil. De twee hebben daartoe overeenstemming bereikt. Dat heeft een woordvoerder van Shell donderdag gezegd.

Shell schortte de levering twee weken geleden op om, naar eigen zeggen, te voldoen aan EU-sancties tegen Libië. Dat land is eigenaar van Tamoil.

De brandstofleverancier spande een kort geding aan tegen Shell omdat het niet op de sanctielijst stond en derhalve vond dat Shell de levering niet mocht staken.

Nederlands bedrijf

Tamoil heeft Shell er naar eigen zeggen van weten te overtuigen dat Tamoil een Nederlands bedrijf is met een Nederlands management. ''Het enige dat we gedaan hebben om Shells zorgen weg te nemen is het laten controleren van ons betalingsverkeer door KPMG. Zo kunnen we aantonen dat we geen geldstromen hebben naar bedrijven of personen die op de sanctielijst staan'', aldus directeur Peter Etman.

Shell zei donderdag dat ''het ons voldoende is gebleken dat we met de levering aan Tamoil niet in strijd handelen met de sancties''.

De rechter gaf de twee bedrijven in eerste instantie een week de tijd een oplossing te vinden voor het conflict. Later volgde nog een week uitstel. Nu overeenstemming is bereikt, vervalt het kort geding.

Lees meer over:

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Cryptomunten

Cryptomunten
Handleiding: Zo beleg je in bitcoins en andere virtuele munten.

Beleggen

Beleggen
Is beleggen voor iedereen geschikt en waar moet je aan denken als je ermee wil beginnen?

NUwerk

NUlokaal adverteren

Tip de redactie