TOKIO - De aandelenbeurs in Tokio heeft zich woensdag enigszins hersteld van de stevige klap van een dag eerder. Koopjesjagers profiteerden van de forse koersdalingen op dinsdag en sloegen hun slag.

De Nikkei-index sloot met een winst van 0,9 procent op 9641,18 punten. Dinsdag ging de hoofdgraadmeter in Tokio nog 1,7 procent omlaag door zorgen over de kernramp met de centrale van Fukushima.

De ramp is opgeschaald tot het hoogste niveau voor nucleaire incidenten, vergelijkbaar met Tsjernobyl.

Tepco

Het aandeel van de eigenaar van de centrale van Fukushima, Tokio Electric Power (Tepco), steeg woensdag 11,6 procent. De Japanse overheid zou de schadeclaims voor Tepco door de kernramp willen beperken tot maximaal 24 miljard dollar.

Andere stroombedrijven zoals Kansai Electric (min 4,1 procent) en Chubu Electric (min 3,1 procent) gingen flink omlaag. Zij moeten mogelijk bijdragen aan de kosten.

Elders in de regio stonden ook winsten op de koersenborden. De Kospi in Seoul ging 1,6 procent omhoog en de All Ordinaries in Sydney won 0,2 procent. De Hang Seng in Hongkong stond in de middaghandel 0,6 procent in de plus.