AMSTERDAM - TenCate Grass, onderdeel van Koninklijke Ten Cate, heeft de textureercapaciteit van kunstgrasgarens in de Verenigde Staten en Europa uitgebreid en signaleert groei in andere speciale kunstgrasproducten.

TenCate Grass heeft geavanceerde apparatuur in gebruik genomen die het bedrijf in staat stelt te voldoen aan de grote vraag naar kunstgrasgarens voor sportvelden en landscaping.

Volgens Guido Vliegen, global group director van TenCate Grass, is de vraag naar getextureerde kunstgrasgarens van TenCate Grass snel gestegen sinds de installatie van het eerste textureerapparaat twee jaar geleden.

Capaciteit

"Als gevolg daarvan heeft de vraag naar deze producten de capaciteit in 2010 overstegen. Met de nieuwe uitbreiding is TenCate Grass weer in staat te voldoen aan de vraag, en de Europese en Amerikaanse markten adequaat te bedienen', voegt Vliegen daaraan toe in een persbericht.

Daarnaast signaleert TenCate Grass groei in andere speciale kunstgrasproducten, waarbij TenCate Grass begin dit jaar de capaciteit voor alle speciale kunstgrasproducten uitgebreid heeft.

De autonome omzetgroei voor de TenCate Grass-groep bedroeg over 2010 ruim 10 procent.