AMSTERDAM – Wolters Kluwer Financial Services neemt de Britse financiële dienstverlener Spring Programs over. Wolters doet dit via zijn dochter FRSGlobal Solutions. Dit maakt FRSGlobal maandag bekend zonder financiële details te onthullen.

“De introductie van een nieuw bankenregime met verplichte stresstesten verandert het landschap van de financiële verslaggeving in het Verenigd Koninkrijk”, verklaart Steve Husk, topman van FRSGlobal.

“Samen met Spring kunnen we de meest omvattende financiële oplossingen aanbieden aan financiële bedrijven van alle groottes.”

Volgens Brian Longe, topman van Wolters Kluwer Financial & Compliance Services, worden de eisen waaraan rapportages van Britse financiële bedrijven moete voldoen erg veranderd. Met de aanschaf van Spring kan Wolters de dienstverlening aan die bedrijven versterken.

De financiële tak van Wolters verleent wereldwijd diensten aan 15.000 financiële organisaties. Door de aankoop is Wolters Kluwer Financial Services de grootste dienstverlener aan Britse banken met het opstellen van financiële rapportages die voldoen aan de eisen van toezichthouders.