AMSTERDAM - Spyker Cars voert aanhoudende gesprekken over het verkopen en terugleasen van het vastgoed van Saab. Dat heeft topman Victor Muller van Spyker maandag gezegd.

Volgens Muller is de uitkomst van de gesprekken nog altijd onzeker en is er goedkeuring nodig van de Zweedse autoriteiten. Spyker verwacht spoedig met meer informatie over de zaak naar buiten te komen.

Eind vorige week werd al bekend dat het Zweedse National Debt Office mogelijk onderpand van Saab zou vrijgeven. Het debt office staat garant voor een lening van 400 miljoen euro die Saab met de Europese Investeringsbank heeft afgesloten, en heeft in ruil daarvoor onderpand van Saab in beheer gekregen.

Geld

Spyker heeft echter urgente behoefte aan kasmiddelen om toeleveranciers van de Saab-fabrieken te betalen. De productie van Saabs ligt sinds vorige week stil, omdat toeleveranciers zijn gestaakt in afwachting van betaling.

Tot een oplossing is gevonden, zal de productie niet kunnen worden heropgestart. "Er is een proces gaande, maar we kunnen er niks over zeggen tot het afgerond is", zegt een woordvoerster van Saab. Over de waarde van de vastgoedposities doet het bedrijf geen uitspraken.