WAREGEM - De toeleverancier aan de medische sector Arseus heeft in de eerste drie maanden van dit jaar de omzet flink zien stijgen. Volgens topman Ger van Jeveren hebben alle divisies ''een stevig fundament voor groei gelegd''.

Het bedrijf handhaafde vrijdag bij de publicatie van de omzetcijfers de eerder uitgesproken verwachting voor 2011.

De totale omzet kwam uit op 111,3 miljoen euro tegen 96,8 miljoen euro in de eerste drie maanden van 2010, een stijging van 15 procent. Analisten rekenden gemiddeld op inkomsten van 109 miljoen euro. De organische groei bedroeg 3,2 procent.

In de eerste maanden integreerde Arseus eind vorig jaar overgenomen onderdelen. Ook dit jaar wil het Belgische bedrijf overnames doen. Arseus wil voor de divisie Fagron middels acquisities het marktleiderschap versterken. Voor de andere drie activiteiten zoekt Arseus zogeheten add-on overnames in bestaande markten.

Grondstoffen

Fagron, de divisie die onder meer farmaceutische grondstoffen levert, zag de omzet met 32,8 procent stijgen tot 51,3 miljoen euro. Marktkenners rekenden gemiddeld op een omzet van 49,3 miljoen euro.

De tandheelkundige activiteiten (Dental) brachten 39,3 miljoen euro in het laatje, 2,3 procent meer dan in dezelfde periode een jaar eerder. Dit resultaat lag in lijn met de gemiddelde verwachting.

Lager

Medical, dat medische instrumenten levert aan (thuis)zorginstellingen, haalde een omzet van 12,5 miljoen euro. Dat was lager dan de verwachting van analisten en 1 procent minder dan in het eerste kwartaal van 2010.

Bij Corilus, dat ICT-diensten levert, steeg de omzet met ruim 15 procent tot 8,2 miljoen euro, hoger dan de gemiddelde verwachting.