NEW YORK - De effectenbeurzen in New York eindigden woensdag in de plus. Met name in de technologiesector werden winsten geboekt. Kort voor sluiting werd duidelijk dat Portugal na lang aarzelen een beroep doet op het Europese noodfonds.

Het nieuws uit de Eurozone leek geen effect te hebben op de optimistisch gestemde beleggers op Wall Street.

De toonaangevende Dow-Jonesindex sloot 0,3 procent hoger op 12.426,75 punten. De brede S&P 500-index won 0,2 procent tot 1335,54 punten. De Nasdaq noteerde een winst van 0,3 procent tot 2799,82 punten.

Moesten technologiebedrijven eerder deze week nog verliezen incasseren, woensdag behoorden zij tot de grote winnaars. De Amerikaanse fabrikant van netwerkapparatuur Cisco steeg 5,3 procent. Het aandeel van technologieconcern Hewlett-Packard (HP) steeg 2,4 procent en dat van Microsoft 1,5 procent. Energiereuzen Chevron en Exxon daarentegen moesten respectievelijk 0,7 procent en 0,3 procent inleveren.

De miljardenovername die chipproducent Texas Instruments eerder deze week bekendmaakte, zette het aandeel van het Amerikaanse concern ook woensdag op winst; het steeg 0,5 procent. Texas Instruments neemt branchegenoot National Semiconductor over voor een bedrag van 6,5 miljard dollar, omgerekend 4,6 miljard euro. Het gaat om een van de grootste overnames in de sector in jaren.

De euro stond bij sluiting van Wall Street, net als in Europa, op 1,4330 dollar.