AMSTERDAM - De Nederlandse kabelmaatschappij Ziggo heeft Morgan Stanley, JP morgan Chase, Deutsche Bank en UBS ingehuurd om de beursgang van het bedrijf te begeleiden, zeggen personen bekend met de situatie tegen Dow Jones Newswires woensdag.

Ziggo is in bezit van investeringsmaatschappijen Warburg Pincus en Cinven en is het resultaat van een drieledige fusie binnen de kabelindustrie gestart door de aankoop van Multikabel door Warburg Pincus in 2005.

Het jaar erop kocht het duo Casema en combineerde dit bedrijf met Multikabel. In 2006 kochten beide bedrijven vervolgens Essent Kabelcom en veranderde de naam van de ontstane entiteit in Ziggo.

Een beursgang kan zorgen voor een waardering van Ziggo tot aan 7 miljard euro, zegt een persoon. Een woordvoerder van Ziggo zegt echter dat er nog geen besluit is genomen over een beursgang.

Kabel Deutschland Holding

Kabelmaatschappijen zijn de laatste jaren sterke kandidaten voor een beursgang geweest, gedreven door het groeipotentieel. Dit werd duidelijk bij Kabel Deutschland Holding, welke vorig jaar maart werd gewaardeerd voor net onder de 5 miljard euro, de grootste beursgang van Duitsland in de afgelopen twee jaar.

Meer recent plande de Zweedse investeringsmaatschappij EQT om zijn kabelbedrijf Kabel Baden-Wuerttemberg, een rivaal van Kabel Deutschland, naar de beurs te brengen. Uiteindelijk verkocht het Zweedse bedrijf zijn kabelbedrijf twee weken geleden aan kabelmaatschappij Liberty Global in de VS voor 3,16 miljard euro.

Een beursgang van Ziggo zal waarschijnlijk plaatsvinden in Amsterdam.

Het mandaat voor de vier banken volgt op de recente opdracht aan STJ Advisors om een beursgang voor te bereiden.