Nikkei zakt verder weg

TOKIO - De aandelenbeurs in Tokio is woensdag voor de tweede achtereenvolgende dag met verlies gesloten. De opleving die vorige week werd ingezet, lijkt voorlopig tot staan te zijn gebracht.

''De Nikkei is op weg naar een tweede dip na de aardbeving'', zei een vermogensbeheerder in Tokio tegen persbureau Reuters. ''Autoproducenten en elektronicaconcerns zullen in de komende maanden aanzienlijke verliezen bekendmaken.''

De Japanse hoofdindex leverde woensdag 0,3 procent in tot 9584,37 punten. Tokyo Electric Power, de uitbater van de beschadigde kerncentrale in Fukushima, kreeg opnieuw rake klappen. Investeerders vrezen dat het nutsbedrijf enorme schadeclaims aan zijn broek krijgt en zetten het aandeel bijna 7 procent lager.

Andere graadmeters in het Verre Oosten toonden een gemengd beeld. De Kospi-index in Seoul ging 0,2 procent achteruit. De beurs van Sydney boekte 0,3 procent winst. De Hang Seng in Hongkong stond in de middaghandel 0,6 procent in de plus.

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Nieuwsbrief NUzakelijk

Nieuwsbrief NUzakelijk
Wil jij niets missen op ondernemersgebied? Meld je aan voor onze nieuwsbrief, dan weet je precies wat eraan zit te komen. 

Cryptomunten

Cryptomunten
Handleiding: Zo beleg je in bitcoins en andere virtuele munten.

NUwerk

NUlokaal adverteren

Tip de redactie