NEW YORK - De effectenbeurzen in New York stonden dinsdag lange tijd op winst na een miljardenovername door chipgigant Texas Instruments.

Aan het eind van de handelsdag, kort na de publicatie van de notulen van de laatste vergadering van de Federal Reserve, zwakte de handel toch af.

De Dow-Jonesindex van dertig belangrijke fondsen zakte 0,1 procent tot 12.393,90 punten. De breed samengestelde S&P 500-index bleef onveranderd op 1332,63 punten.

De technologiebeurs Nasdaq noteerde een winst van 0,1 procent tot 2791,19 punten.

Overname

De Amerikaanse chipproducent Texas Instruments maakte maandag nabeurs bekend branchegenoot National Semiconductor over te nemen voor een bedrag van 6,5 miljard dollar, omgerekend 4,6 miljard euro.

Het aandeel won daarop 1,7 procent. Het gaat om een van de grootste overnames in de sector in jaren.

Federal Reserve

Na de publicatie van de notulen van de laatste vergadering van de Federal Reserve zakte de handel wat in.

Kort voor sluiten van de beurs bleek dat sommige Fed-leden vinden dat de centrale bank voor het eind van het jaar het monetaire beleid moet gaan verkrappen, terwijl andere Fed-leden juist vinden dat de centrale bank het rustig aan moet doen.

Google

Het aandeel Google daalde 3,2 procent en behoort daarmee tot de grootste verliezers op Wall Street.

Volgens persbureau Bloomberg bezint de Amerikaanse kartelwaakhond zich op stappen tegen het Amerikaanse concern omdat Google misbruik zou hebben gemaakt van zijn marktleiderschap op de zoekmachinemarkt.

De euro stond bij sluiting van Wall Street op 1,4225 dollar. Aan het einde van de handelsdag in Europa stond de euro op 1,4230 dollar.