AMSTERDAM - Macintosh Retail Group start een nieuwe winkelformule voor schoenen- en kledingketen Scapino voor kleinere dorpen en wijken, met een verzorgingsgebied vanaf 15.000 inwoners, maakt het retailbedrijf dinsdag bekend.

Deze Scapino-zelfbedieningswinkels krijgen een vloeroppervlakte van circa 350 vierkante meter en de eerste vier winkels worden dit voorjaar geopend. Op 20 april gaat de eerste winkel open in Nieuwleusen en in de maanden daarna volgen nieuwe Scapino-winkels in Hoek van Holland, Rijen en Ulft.

"Als deze nieuwe formule een succes wordt, willen we in Nederland minimaal naar vijftig van deze winkels en op termijn ook in Belgie deze kleinere winkels openen", zegt algemeen directeur Rob Oremans van Scapino.

Bestaande winkels

Scapino is op dit moment met ongeveer 200 winkels de grootste schoenenverkoper in Nederland en heeft bijna 30 winkels in Belgie. Deze bestaande winkels hebben een gemiddelde oppervlakte van zo'n 800 vierkante meter.

"Met deze nieuwe winkels geeft Macintosh verdere invulling aan haar strategie om de vraag in de schoenenmarkt af te dekken met meerdere, verschillend gepositioneerde winkelformules", zegt Macintosh in het persbericht over de opening van de nieuwe Scapino-winkels.

Oremans voegt toe dat net als bij de bestaande winkels het onroerend goed voor de nieuwe Scapino-winkels gehuurd zal worden.