NEW YORK - De effectenbeurzen in New York kwamen op de eerste dag van de nieuwe handelsweek nauwelijks in beweging. Bij gebrek aan richtinggevend nieuws toonden beleggers op Wall Street zich terughoudend.

De Dow-Jonesindex noteerde een winst van 0,2 procent op 12.400,03 punten. De S&P 500 bleef onveranderd ten opzichte van het niveau van vrijdag op 1332,87 punten. De technologiegraadmeter Nasdaq bleef eveneens ongewijzigd op 2789,19 punten.

McDonald's kondigde maandag een wervingscampagne voor personeel aan, die het imago als niet-inspirerende werkgever zou moeten opkrikken. De fastfoodketen zag het aandeel daarop met 0,5 procent in waarde stijgen.

Het aandeel van farmagigant Pfizer noteerde een winst van 0,8 procent, nadat het concern bekendmaakte dochter Capsugel te verkopen aan de investeringsmaatschappij KKR voor 2,4 miljard dollar (1,7 miljard euro).

Technologiebedrijven

Met name technologiebedrijven delfden het onderspit op Wall Street. Zo stond Intel op een verlies van 1,2 procent, moest Apple 1 procent inleveren en verloor het aandeel Hewlett-Packard 1,6 procent.

Luchtvaartmaatschappij Southwest Airlines stond onder druk na een noodlanding van een toestel van Southwest in het weekeinde. Onderzoekers constateerden scheuren in het metaal van de romp van de Boeing 737. Het aandeel verloor 1,8 procent.

De euro stond aan het einde van de handelsdag in New York op 1,4215 dollar. Dat is even hoog als bij sluiting van de beurzen in Europa.