AMSTERDAM – De nieuwe topman van de Britse bank Lloyds, Antonio Horta-Osorio, kan dit jaar maximaal 13,5 miljoen pond aan salaris, bonussen en andere extraatjes verdienen.

Dat melden verschillende buitenlandse media. Horta-Osorio, die in maart aantrad als de opvolger van Eric Daniels, krijgt een jaarsalaris van 1,06 miljoen pond (1,2 miljoen euro). Daarmee verdient hij iets meer dan zijn voorganger, die het moest doen met 1,035 miljoen pond.

Verder krijgt de nieuwe ceo 4,46 miljoen pond aan aandelen, gelijk aan 420 procent van zijn salaris. Hoewel het maximum officieel 300 procent bedraagt, heeft Horta-Osorio meer bedongen, als een voorwaarde bij acceptatie van de functie.

Bonus

Een eventuele bonus zou dit jaar 225 procent van zijn basissalaris kunnen bedragen, omgerekend een slordige 2,4 miljoen pond.

Lloyds is voor 41 procent in handen van de staat. Horta-Osorio komt bij de Britse tak van Banco Santander vandaan. Om hem daar uit zijn contracten los te weken, moest er ook nog een paar miljoen worden neergeteld.