EINDHOVEN - De omzet van DAF Trucks is vorig jaar met 39 procent gestegen naar 2,72 miljard euro. De nettowinst schoot omhoog van 1 miljoen euro in 2009 naar 118 miljoen euro vorig jaar.

Dat blijkt vrijdag uit gegevens die DAF Trucks gedeponeerd heeft bij de Kamer van Koophandel. De onderneming maakt als dochter van het Amerikaanse concern Paccar zelf geen jaarcijfers bekend.

Het bedrijf deed vooral in de tweede helft van 2010 goede zaken. Bevond de Europese bedrijfswagenmarkt zich in de eerste zes maanden van het jaar nog onder het niveau van crisisjaar 2009, in de tweede helft van 2010 werd de productie bij DAF vier keer verhoogd om aan de stijgende vraag naar trucks te voldoen.

Zware trucks

DAF Trucks leverde het afgelopen jaar in totaal 25.402 zware trucks af, een stijging van 52 procent ten opzichte van 2009. Het totale aantal trucks en bedrijfswagens steeg met 44 procent naar 31.867. DAF was vorig jaar marktleider in Groot-Brittannië, Nederland, België en Centraal-Europa.

Het bedrijf verwacht dat de markt voor zware trucks dit jaar verder groeit, waar DAF de vruchten van zal plukken. Het bedrijf heeft de productie van zware trucks eind februari dit jaar verhoogd naar 164 trucks per dag en zal deze eind april verder opvoeren naar 176 trucks per dag.