AMSTERDAM - Ahold heeft donderdag een rechtszaak van C1000 verloren. Daardoor hoeft de concurrent van Ahold-dochter Albert Heijn geen boete te betalen en ook geen winkels moet verkopen aan Ahold. Dat schrijft de Telegraaf vrijdag.

De rechtszaak gaat over een conflict dat stamt uit 2008 toen Ahold zijn belang van 73,2 procent in Schuitema, moedermaatschappij van C1000, verkocht aan investeringsmaatschappij CVC.

In het contract werd toen de bepaling opgenomen dat, als Schuitema voor 22 april 2011 zou worden overgenomen, een ander bedrijf over zou nemen of zou fuseren, Ahold het recht zou hebben om 36 C1000 supermarkten van Schuitema te kopen en het recht over strategische besluiten zou krijgen.

Jumbo

In 2009 kocht Jumbo 305 supermarkten van Super de Boer en verkocht er gelijk 80 aan C1000. Ahold meende dat er sprake was van een strategisch besluit en daarom recht te hebben om 36 winkels van C1000 over te nemen.

Daar was Schuitema het niet mee eens, waarop lange onderhandelingen volgden en uiteindelijk een gang naar de rechter. Ahold heeft volgens de Telegraaf drie maanden de tijd om te beslissen of het in beroep gaat tegen de uitspraak.