AMSTERDAM - Het aandeel Koninklijke BAM Groep stijgt donderdag 8 procent, naar verluidt omdat een verkoop van het belang dat de bouwonderneming houdt in baggeraar Van Oord op handen zou zijn.

Volgens handelaar Peter Jurgens van Keijser Capital reageert de koers op het gerucht dat het verkoopproces al in een vergevorderd stadium is geraakt.

BAM zelf meldt echter dat er "op dit moment geen nieuws te melden valt", terwijl MerweOord, de investeringsmaatschappij van de familie Van Oord, helemaal geen commentaar wil geven.

BAM heeft vaker aangegeven de deelneming van 21,5 procent te willen desinvesteren, omdat het niet past bij de andere activiteiten.

Koper

De meest vanzelfsprekende koper was altijd de familie Van Oord, maar nadat BAM in december 2010 een bod van de familie Van Oord op het belang had afgewezen, gingen de partijen gezamenlijk op zoek naar een derde partij om het belang over te nemen.

Analisten schatten de waarde van het belang op circa 250-300 miljoen euro.

Schuld

Als er eenmaal een verkoop plaatsvindt, zal de opbrengst grotendeels worden aangewend om schuld af te lossen.

Bij verlenging van enkele leningen in april vorig jaar kwam BAM met de banken overeen dat maximaal 240 miljoen euro van de opbrengst van het belang zal worden gebruikt voor schuldaflossing.

Omstreeks 12.00 uur noteert het aandeel BAM 8,0 procent hoger op 5,38 euro.