LONDEN - Uitgeefconcern News Corp moet het bod op de Britse betaalzender BSkyB met 3 miljard pond (3,5 miljard euro) verhogen. Dat stelde vermogensbeheerder Fidelity, dat 3 procent van de betaalzender bezit, zondag in de Britse krant Sunday Times.

Het bedrijf van mediamagnaat Rupert Murdoch heeft al 61 procent van BSkyB in handen en heeft een bod met een totale waarde van 7,8 miljard pond (9 miljard euro) op tafel gelegd voor de overige aandelen.

Volgens Fidelity komt het bod, 700 pence per aandeel, niet overeen met de waarde van de zender. De vermogensbeheerder schat die op 950 pence per aandeel. Daarnaast zou de eigenaar van kranten als The Wall Street Journal, The Sun en The Times een extra bedrag moeten betalen voor het volledige eigendom van het bedrijf, aldus de krant.

Groen licht

News Corp kreeg afgelopen week groen licht voor de overname van de Britse regering. Daarvoor moest het concern wel toezeggen dat het de zender Sky News na de overname zal verkopen. Eerder gaf de Europese Commissie al toestemming voor de overname.

De directie van BSkyB wees het bod van News Corp in juni vorig jaar al als te laag van de hand. Het bedrijf liet toen weten wel bereid te zijn in te gaan op een bod van minstens 800 pence per aandeel. Volgens analisten is de waarde van BSkyB door de goede prestaties van het bedrijf inmiddels echter opgelopen tot meer dan 900 pence per aandeel.