PARIJS - Eurotunnel, de exploitant van de tunnelverbinding tussen Groot-Brittannië en Frankrijk, is het afgelopen jaar door kostenposten in de verliezen gedoken.

Het bedrijf is optimistisch over dit jaar, zo maakte de onderneming vrijdag bekend. Eurotunnel verwacht dat meer dan 10 miljoen reizigers per jaar gebruik kunnen maken van de tunnelverbinding, dankzij nieuwe diensten. Het afgelopen jaar waren dat er 9,5 miljoen.

Tot nu toe is Eurostar Group, een gezamenlijke onderneming van de Franse, Belgische en Britse spoorwegen, de enige exploitant van passagierstreinen in de tunnel.

Nieuwe diensten

Eurostar komt met nieuwe diensten, en volgens Eurotunnel is er daarnaast nog voldoende capaciteit voor andere dienstverleners. Zo wil ook het Duitse spoorbedrijf Deutsche Bahn door de Kanaaltunnel gaan rijden.

In 2010 kwam het verlies van Eurotunnel uit op 57 miljoen euro. Dat heeft onder andere te maken met de kosten van de brand in de tunnel in 2008, die de verzekering niet bleek te vergoeden.

Dit jaar heeft Eurotunnel overleg met Eurostar over de afwikkeling van de schade. De omzet kwam het afgelopen jaar uit op 737 miljoen euro.