ALMERE - Uitzendconcern USG People profiteert volop van het herstel van de arbeidsmarkt. Na de eerdere opleving in het buitenland nemen de opbrengsten nu ook in Nederland toe en die lijn zet de komende maanden door, voorspelde bestuursvoorzitter Rob Zandbergen vrijdag.

''We zien de groei op alle markten aanhouden. De omzet ligt elke week weer hoger dan in de vorige'', stelde Zandbergen. ''Het huidige groeitempo van circa 12 procent zet zeker nog een aantal maanden door, maar kan ook versnellen.''

USG, de op drie na grootste uitzender van Europa, profiteert net als branchegenoten van het voorzichtige herstel van de economie. Bedrijven zijn nog altijd onzeker over hun vooruitzichten en nemen daardoor liever tijdelijk personeel aan.

Hierdoor boekte USG vorig jaar een nettowinst van 15 miljoen euro, waar in 2009 nog een verlies van 31 miljoen euro werd geïncasseerd.

Algemene uitzenddiensten

Het moederbedrijf van ketens als Start People en Unique boekte vorig kwartaal voor het eerst in lange tijd ook weer meer omzet in Nederland. Dit kwam door een flinke opleving van de algemene uitzenddiensten.

De voor het bedrijf belangrijke vraag naar specialistisch personeel, in administratieve en andere dienstverlenende sectoren, bleef nog achter. ''Maar ik ben vol vertrouwen dat de groei daar ook gaat komen, waarschijnlijk in het tweede kwartaal van dit jaar'', stelde Zandbergen.

Vertraging

De bezuinigingen van de overheid zorgen volgens het bedrijf voor ''enige vertraging'' op de Nederlandse markt. Volgens Zandbergen moet dat effect echter niet worden overdreven. ''Er is bij de overheid geen sprake van enorme groei, maar ook niet van een enorme krimp. We hebben vorig jaar nog een belangrijk overheidscontract gewonnen en komen daardoor misschien wel beter door de bezuinigingen dan sommige concurenten.''

Branchegenoot Randstad zei vorige maand bij de presentatie van de jaarcijfers dat de bezuinigingen duidelijk merkbaar zijn in de Nederlandse markt.