ROTTERDAM - VastNed Retail verwacht dat het direct resultaat, de winst uit verhuur van vastgoed, het komende jaar beperkt zal groeien. Dit maakte de onderneming donderdag bekend bij de publicatie van de jaarcijfers over 2010.

VastNed heeft in Spanje te maken met druk op de huurprijzen als gevolg van de aanhoudende economische problemen in dat land.

Verder verwacht VastNed dat de rentelasten het komende jaar zullen oplopen. Om deze reden verwacht het bedrijf een fractionele groei van het direct beleggingsresultaat per aandeel.

Het afgelopen jaar boekte VastNed een direct resultaat van 74,2 miljoen euro, tegen 74,9 miljoen euro in 2009. Per aandeel kwam het direct resultaat uit op 3,68 euro. Dit was duidelijk minder dat de 4,03 euro direct resultaat die in 2009 werd gehaald.

Dividend

VastNed is van plan aandeelhouders een slotdividend van 2,58 euro per aandeel uit te keren. Daarmee komt het totale dividend over 2010 uit op 3,68 euro per aandeel. Dit is gelijk aan het direct resultaat.

De waarde van het vastgoed steeg in 2010 met 35,5 miljoen euro, nadat deze in 2009 nog 147,5 miljoen euro was gedaald. Volgens VastNed is er sprake van een sterke vraag naar beleggingen in winkelvastgoed, wat de waarde hiervan opdrijft.