AMSTERDAM - De overname van drukkerijgroep Roto Smeets door Printing Holding gaat niet door. De resultaten van het bedrijf vallen zo sterk tegen dat de investeerder heeft afgezien van het bod, zo werd donderdag bekendgemaakt.

Volgens Printing Holding wijken de cijfers die Roto Smeets vorige maand over het derde kwartaal van 2010 presenteerde ''materieel'' af van de verwachtingen die bestonden toen het fusieprotocol werd gesloten. De grootaandeelhouders van Printing Holding wilden het bod daarom verlagen.

Overleg tussen Roto Smeets en de investeerder over een lagere prijs en andere voorwaarden leverde echter niets op. Printing Holding besloot daarop af te zien van een openbaar bod.

Grootaandeelhouder Riva lanceerde in april 2010 via het speciaal daarvoor opgezette Printing Holding een bod op de verlieslijdende drukkerijgroep. In eerste instantie werd 12,50 per aandeel Roto Smeets geboden, dat werd in september verhoogd tot 14 euro per aandeel.

Vertrouwen

Vorige week gaf Printing Holding al aan het bod te heroverwegen, vanwege de tegenvallende prestaties van het bedrijf.

Roto Smeets gaf bij de publicatie van de cijfers over het derde kwartaal aan een vertraging in de verbetering van het resultaat waar te nemen, door de aanhoudende prijsdruk en de afwikkeling van de sluiting van Roto Smeets Utrecht. Printing Holding had een verbetering van het operationele resultaat verwacht.

Riva blijft naar eigen zeggen een gecommitteerde aandeelhouder in het bedrijf. De investeerder sprak in een verklaring vertrouwen uit in de koers die onder waarnemend bestuursvoorzitter Rudolf Huyzer is ingezet.