AMSTERDAM - Detacheerder DPA Group heeft een zwaar jaar achter de rug. Het bedrijf zag de omzet bij alle divisies krimpen en boekte een nettoverlies van 5 miljoen euro, zo werd donderdag bekendgemaakt.

DPA zag de omzet afgelopen jaar met bijna 30 procent dalen tot 36,3 miljoen euro. Doordat het bedrijf fors sneed in de kosten bleef de brutowinstmarge op peil. Het bedrijfsresultaat (ebitda) viel daardoor met min 4,6 miljoen euro 8 procent minder negatief uit dan in 2009.

Het bedrijf zag de omzet in 2010 voor het tweede achtereenvolgende jaar dalen. In 2009 liepen de opbrengsten met 27 procent achteruit tot 51,3 miljoen euro. Het nettoverlies kwam toen uit op circa 7,7 miljoen euro.

Overname

DPA heeft vorig jaar naar eigen zeggen de basis gelegd om de negatieve spiraal te doorbreken, onder meer door de interne organisatie te verbeteren.

Daarnaast biedt de overname van de Nederlandse Interim Groep (NIG) eerder dit jaar kansen om de omzet en winst weer te laten groeien, denkt het bedrijf.

Onvoorspelbaar

De daling van de omzet voltrok zich vooral in de eerste maanden van 2010. In de laatste maanden van het jaar namen de opdrachten weer toe.

De markt blijft volgens DPA echter onvoorspelbaar. ''Het economisch herstel is fragiel en een aantal sectoren blijft achter of laat nog krimp zien'', aldus het bedrijf.

DPA maakte donderdag ook bekend dat het de jaarrekening over 2009 op last van de Autoriteit Financiële Markten heeft aangepast. Daardoor valt het nettoresultaat over dat jaar 150.000 euro lager uit.