TOKIO - De beurs in Tokio is donderdag met winst gesloten. De Japanse aandelenmarkt toonde daarmee enig herstel van de zware dreun op woensdag toen de Nikkei-index het zwaarste koersverlies leed sinds het begin van dit jaar.

De Nikkei sloot 0,9 procent hoger op 10.586,02 punten. Woensdag kelderde de graadmeter nog 2,4 procent door zorgen over de hoge olieprijs en de onrust in het Midden-Oosten.

Donderdag verdwenen die zorgen weer naar de achtergrond dankzij een daling van de olieprijs en een goed cijfer over de Amerikaanse arbeidsmarkt dat woensdag werd gepubliceerd.

Konami

De meest opvallende stijgers in Tokio waren spelletjesproducent Konami (plus 4,1 procent), internetbedrijf Softbank (plus 4,8 procent), glasfabrikant Nippon Sheet Glass (plus 4,7 procent) en industrieel concern Mitsubishi Heavy Industries (plus 5,4 procent).

Ook elders in de regio waren beleggers positief gestemd. De Kospi in Seoul steeg 2,2 procent en de beurs in Sydney won 0,1 procent. De Hang Seng in Hongkong stond 0,3 procent hoger in de middaghandel.