HOOFDDORP - Geruchten over een mogelijke overname door Activision heeft de aandelen van Take-Two aanzienlijk doen stijgen. De aandelen van Take-Two staan op het hoogste punt in twee jaar tijd.

Aan het einde van de handelsdag op Wallstreet woensdag, stonden de aandelen op 16 dollar per stuk. Eind januari stonden de aandelen nog op 12,48 dollar. In augustus 2010 waren de aandelen nog maar 8,30 dollar per stuk waard na een terugval van 9,03 dollar per aandeel begin maart.

De laatste keer dat de aandelen van Take-Two zo duur waren, was toen uitgever Electronic Arts in 2008 een overnamepoging deed.

EA

EA wilde toen een vijandige overname forceren door aandeelhouders 26 dollar per aandeel te bieden. De waarde van de aandelen stegen toen tot 26,50 dollar. Na de mislukte overnamepoging daalden de aandelenprijzen naar minder dan 8 dollar.

Afgelopen weekend kwam het gerucht naar buiten dat Activision Take-Two wil overnemen. Activision heeft onlangs de ontwikkeling van games als Guitar Hero en True Crime stopgezet en zou volgens de geruchten de uitgever van games als Grand Theft Auto IV, Red Dead Redemption en L.A. Noire willen overnemen om zijn portfolio uit te breiden.