MUMBAI - India's grootste autoproducent Tata Motors heeft een goed kwartaal achter de rug. De nettowinst verviervoudigde door een sterk aantrekkende binnenlandse vraag naar auto's en een flink hogere afzet van de Britse luxe merken Jaguar en Land Rover. Tata Motors maakte dit vrijdag bekend.

De wereldwijde activiteiten, inclusief Jaguar en Land Rover, waren goed voor een nettowinst van 24,2 miljard rupees (537 miljoen dollar) in het kwartaal dat liep tot eind december. In dezelfde periode een jaar eerder was dit nog 6,5 miljard rupees.

Het cijfer was boven verwachting van analisten die rekening hielden met een winst van 22 miljard rupees.

Luxe

De omzet van het autoconcern steeg met 22 procent tot 316 miljard rupees. ''We zagen een krachtige groei op de binnenlandse markt en in de vraag naar onze luxe merken'', zei de financieel directeur van Tata Motors. De Jaguar-Land Rover-tak van het bedrijf droeg 275 miljoen pond (439,6 miljoen dollar) aan de nettowinst bij.

Een jaar eerder waren de luxemerken goed voor 55 miljoen pond (87,9 miljoen dollar) van de nettowinst. Tata Motors kocht Jaguar en Land Rover in 2008 van het Amerikaanse Ford Motor voor 2,3 miljard dollar. De aankoop viel samen met de financiële crisis waardoor de markt voor luxe auto's instortte.