AMSTERDAM - Ageas meldt vrijdag dat de uitspraak in de rechtszaak waarvoor de verzekeraar eerder de handel in zijn aandelen liet stilleggen, gunstig is uitgevallen.

De rechtbank van de Koophandel van Brussel heeft het standpunt van Ageas gevolgd. Het ging om een zaak ingeleid door twee Luxemburgse fondsen, houders van FRESH, tegen Ageasfinlux en Ageas, beide co-debiteuren van de uitgegeven FRESH.

De Luxemburgse fondsen vroegen de rechtbank onder meer de nietigverklaring van de 458 FRESH-effecten in hun bezit en de terugbetaling van de nominale waarde ervan.

Kapitaal

FRESH staat voor Floating Rate Equity-linked Subordinated Hybrid Securities. Dit zijn obligaties zonder vervaldatum uitgegeven om de kapitaalpositie van het voormalige Fortis, nu Ageas, te versterken. Met de uitgifte werd 1,250 miljard euro opgehaald.

De obligaties betalen een variabele rente van 135 basispunten boven driemaands euribor en zijn converteerbaar in aandelen Ageas.

De handel in aandelen Ageas werd stilgelegd in afwachting van het vonnis. Na de uitspraak werd de handel hervat en om 15.55 uur noteren ze 0,35 procent, ofwel 1 eurocent, hoger op 2,30 euro.