AMSTERDAM - Eurocommercial Properties (ECP) heeft over de eerste helft van het gebroken boekjaar een direct resultaat geboekt van 37,1 miljoen euro. Dit maakte het vastgoedbedrijf vrijdag bekend.

Het direct resultaat, de winst uit verhuur van vastgoed, was bijna 15 procent hoger dan in dezelfde periode een jaar eerder. De huurinkomsten stegen harder dan de rentelasten en andere kostenposten.

Het indirect resultaat kwam uit op 74,5 miljoen euro, tegen 87,4 miljoen euro een jaar eerder. Het indirect resultaat is vooral een reflectie van de waardeverandering van de bezittingen.

ECP zei dat er vanuit investeerders nog steeds veel vraag is naar goed vastgoed en dat de prijzen daarom de afgelopen tijd zijn gestegen.

Terughoudend

Het bedrijf richt zich de komende tijd op uitbreiding en verbetering van zijn bestaande portefeuille. ECP heeft de komende twee jaar voor ongeveer 85 miljoen euro aan dit soort projecten op de rol staan. Het bedrijf stelt zich terughoudend op wat betreft nieuwe aankopen. Deze moeten binnen een jaar een bijdrage aan de resultaten leveren.

ECP heeft winkelcentra in Frankrijk, Noord-Italië en Zweden. In alle landen nam de omzet van de huurders toe. Vooral in Italië en Zweden was de omzetgroei sterk. ECP verwacht dit jaar een gematigde groei.

Buitenland

In een toelichting maakte bestuursvoorzitter Jeremy Lewis duidelijk dat het bedrijf plannen voor uitbreiding naar andere landen even op een laag pitje heeft gezet.

Eerder heeft ECP aangegeven te kijken naar Noord-Spanje als mogelijke nieuwe markt. Een aantrekkelijk winkelcentrum ging onlangs echter naar een andere partij.