NEW YORK - De effectenbeurzen in New York zijn donderdag vrijwel onveranderd gesloten. Zij begonnen de dag in mineur, maar wisten de verliezen die bij opening op de borden stonden, vrijwel weg te werken.

De Dow-Jonesindex sloot als enige met een klein verlies. Beide andere graadmeters noteerden een klein plusje.

De Dow van dertig toonaangevende fondsen sloot de dag af op 12.229,29 punten, een verlies van 0,1 procent.

De breed samengestelde S&P 500-index steeg 0,1 procent tot 1321,87 punten. Ook technologiebeurs Nasdaq steeg 0,1 procent en die kwam uit op 2790,45 punten.

Cisco

Fabrikant van netwerkapparatuur Cisco kwam woensdag nabeurs met tegenvallende kwartaalcijfers. Bovendien waarschuwde het voor krimpende overheidsbestedingen en de overheid is voor Cisco een belangrijke opdrachtgever.

Dit drukte bij opening van de beurzen de stemming. De koers van het aandeel Cisco viel ruim 13 procent terug. Het was daarmee veruit de grootste daler.

Positief nieuws kwam van de overheid. Het aantal nieuwe aanvragen voor een werkloosheidsuitkering daalde vorige week sterker dan verwacht tot 383.000, terwijl economen vooraf een afname tot 410.000 hadden verwacht.

Egypte

Berichten uit Egypte dat het ernaar uitzag dat president Mubarak op het punt stond af te treden, hielpen de beurzen. Gehoopt werd dat er nu een eind aan de onrust in zicht zou komen.

De situatie in Egypte en de vrees dat de politieke instabiliteit zich tot een groter gebied in het Midden-Oosten en Noord-Afrika zou kunnen uitbreiden, zetten de afgelopen weken in de VS de koersen onder druk.

De euro noteerde bij sluiting van Wall Street 1,3591 dollar. Aan het einde van de handelsdag in Europa was de Europese munt 1,3620 dollar waard.