MUMBAI - Mahindra & Mahindra, de grootste producent van terreinauto's en tractoren in India, zag de winst het afgelopen kwartaal met ruim driekwart omhoog schieten. Het bedrijf profiteerde van flink gestegen verkoopvolumes in de snel groeiende Indiase automarkt.

Mahindra maakte zijn kwartaalresultaat woensdag bekend. De nettowinst steeg met 79 procent tot 7,35 miljard rupees (162 miljoen dollar), vergeleken met 4,1 miljard in dezelfde periode een jaar eerder.

Een eenmalige financiële meevaller van 1,17 miljard rupees niet meegerekend, steeg de winst in het derde kwartaal van het gebroken boekjaar met 49 procent tot 6,17 miljard rupees. De omzet van Mahindra kwam 36 procent hoger uit op 60,74 miljard rupees.

Verwacht

De kwartaalcijfers waren beter dan verwacht. Analisten hielden rekening met een nettowinst van 6,59 miljard rupees op een omzet van 44,9 miljard.

Mahindra verkocht het laatste kwartaal in totaal 56.211 voertuigen en had daarmee een marktaandeel van 62 procent. Het bedrijf is positief over de vooruitzichten voor het hele boekjaar, hoewel hogere kosten voor grondstoffen en materialen en de gestegen rente reden voor zorg zijn.

Ssangyong

Mahindra verwacht in april de overname van het Koreaanse Ssangyong Motor af te ronden. Het Indiase concern kocht de Koreaanse producent van SUV's afgelopen jaar voor 522,5 miljard won (468,4 miljoen dollar). Met de overname wil Mahindra een wereldspeler worden op het terrein van de SUV's.