PARIJS - Automaker PSA Peugeot Citroën richt zich in zijn zoektocht naar groei op India. Het bedrijf kondigde woensdag bij de publicatie van de jaarcijfers aan in 2011 de Indiase markt te betreden.

PSA boekte over 2010 een nettowinst van 1,13 miljard euro, tegen een nettoverlies van 1,16 miljard euro in 2009. De omzet steeg van 48,4 miljard euro in 2009 naar 56,1 miljard euro.

''Terwijl 2011 waarschijnlijk uitdagend zal blijven op de Europese markten, moet onze wereldwijde ontwikkeling doorgaan met een tweede samenwerking in China en ons project om de Indiase markt te betreden'', aldus bestuursvoorzitter Philippe Varin.

Groei

PSA verwacht dat de Chinese automarkt dit jaar met 10 procent zal groeien en de Russische automarkt zelfs met 15 procent. Voor Europa rekent het bedrijf erop dat de verkopen stabiel zullen blijven.

De Chinese dochter die PSA heeft opgezet met de Chinese autoproducent Dongfeng zal over 2010 een dividend uitkeren aan de moederbedrijven. Het is voor het eerst dat er een winstuitkering uit China komt.

PSA zei te verwachten dat de Chinese autoriteiten in de eerste helft van 2011 toestemming zullen geven voor een tweede dochter. Deze zal worden opgezet met Changan Automobile.